måndag 26 november 2012

Tomten

Tänk att det är så häligt med tomten. Våran Edvin är 8 år men tror fortfarande eller rättare sagt vill tro.Han kommer med små kommentarer och undringar men jag tycker att det är så roligt så jag blånekar fortfarande och säger att han finns visst. Ni kan ju bara gissa vad hans äldre syskon säger.....I söndags var det traditionell julskyltning i vår lilla stad och då var han ju där, tomten. Alla som vill får lämna sin önskelista och få sig en liten pratstund med tomten. Klart att Edvin skulle det! Pappa och han köade 45 min i kylan men det var det helt klart värt när man ser detta leende. Nu vet tomten exakt vad Edvin önskar sig. Längtar ibland själv tillbaka till det där pirret man kunde känna i magen när man var liten och det närmade sig jul. Nu är det tiden innan som är det magiska för mig.
Ha en trevlig dag alla!
Kram Lena

fredag 23 november 2012

Pyssel


Sedan fler år tillbaka så är vi några som träffas och gör julkort. Det är en jättemysig tradition och också början på julen. Vi börjar ofta med att äta lite gott, dricker lite gott och surrar en stund innan vi packar upp vårt pyssel. Tiden går aldrig så fort som när man håller på med något man gillar och jag lovar att timmarna sprang iväg även detta år.
Det är så nyttigt att ladda sina batterier med energi så här ibland och man slås varje gång av tanken, varför gör man inte sånt här oftare? Fast gjorde man det ofta så kanske det inte skulle vara den där kicken.
Tack mina vänner för att även årets julkortskväll blev så mysig.
Kram Lena

söndag 18 november 2012

Lussebak


I helgen slog vi till och bakade lussebullar och pepparkakor. Vi har så mycket bokat den närmaste tiden så det kändes bra att ha det gjort. Det finns faktiskt inget bättre sätt att få lite "julfeeling" än att baka. Det doftade härligt i hela huset och julskivorna avlöste varandra.
Nu väntar en hektisk men underbar tid med massor av traditioner och allt vad det innebär.
Ha det så bra alla!
Kram Lena

onsdag 7 november 2012

Färdigt!



Kom på att jag glömt att visa er den lilla uteplatsen som jag och mannen byggt. Den är nu helt klar! Knäppte några bilder med Iphonen så ni får förlåta kvaliteten.



Jag längtar till våren när man kan möblera lite snyggt. Tänker mig vita möbler, ett fint parasoll kanske en solsäng. Framför vill jag plantera några bra och fina buskar. Några förslag på vad? Det är ganska blött här på våren och hösten.
Kram Lena

söndag 4 november 2012

Minnen

Den här helgen är vi många som har varit till gravar med våra nära och kära. Gravar vi besöker allt för sällan, så är det för mig i alla fall. Kan inte skylla på att de ligger för långt bort för jag har alla i närheten. Hur som helst så är det bra tycker jag att den här helgen finns. Det verkar som om det i vårt stressade samhälle dessutom blir en allt viktigare helg. En helg då vi stannar upp och tänker efter och faktiskt uppskattar det vi har istället för att ständigt jaga vidare.
Brukar göra helt egna gravdekorationer men i år sprang jag på dessa fina mosshjärtan som jag gjorde egen dekoration på i stället. Ädelgranriset växer på vår tomt.
Hoppas ni alla haft en skön och lång helg.
Kram Lena